Coating af faldstammer og afløb – et alternativ til udskiftning


Vi varetager løbende opgaver for boligforeninger og bygherre der ønsker en økonomisk, miljøvenlig og fremtidssikret løsning. Med minimale gener for beboerne

I mange ejendomme er der problemer med gennemtæring af køkken- og/eller toiletfaldstammer. Renovering af faldstammer og afløb, er et økonomisk og holdbart alternativ til traditionel udskiftning.

Samtidig undgås de gener der er forbundet med traditionel udskiftning, da det dyre bygningsarbejde og genhusning af beboerne undgås. N.A.T’s metode er testet i samarbejde med Teknologisk Institut, der har beregnet at N.A.T’s coating har en levetid på 50-75 år. Hvilket vil sige coating har samme holdbarhed, som et helt nyt rør.

N.A.T. coating er testet med diverse syre og baser, som kan forestilles at blive udledt i afløbssystemet. N.A.T. coating bestod alle syre/base prøverne under disse test.

 

 

Hvorfor coating ?


Økonomisk besparelse

Sammenlignet med udskiftning af faldstammer er coating en hurtigere og mere økonomisk løsning, hvor i undgår nedbrydning af vægge og gulve. Samtidig undgår I re-etablerings omkostninger.

10 års garanti og lige så lang levetid som en ny faldstamme

Tæringsprocessen stoppes og coating af en afløbsinstallation holder lige så lang tid som en helt ny faldstamme (50-75 år). N.A.T giver 10 års garanti på faldstammer renoveret med N.A.T coating.

Miljø

Miljøet skånes da vi arbejder i de eksisterende faldstammer. I ’traditionel renovering’ skal der bortskaffes gamle faldstammer, afløb og byggeaffald. Samtidig er N.A.T. coating vandbaseret med fareklasse 00-1, hvilket gør vores coating til et bæredygtigt valg.

Færre gener og glade beboere

Coating er en hurtig renoveringsmetode og vi kan forny rørene på badeværelser og i køkkener med mindst mulig indgriben i beboernes dagligdag. Arbejdet tager normalt 2-3 dage og vil foregå i dagtimerne.

N.A.T Metoden – Sådan fungerer det


Vi giver de gamle faldstammer nyt liv

Metoden involvere at eksisterende rør renses indvendig med hedevand og mekanisk rensning, efterfølgende påføres coatingen. N.A.T’s coating er et fleksibelt, holdbart produkt, der er egnet til de forhold som belægningen udsættes for i faldstammer og afløb.

Arbejdet med coating af faldstammen tager ca. 48 timer, hvor afløbet ikke må benyttes. Vi opsætter naturligvis toilet- og badevogne mens arbejdet står på. I udgår til gengæld de store gener, der er forbundet med traditionel udskiftning, hvor vægge og gulve skal nedbrydes, som betyder at beboerne skal genhuses, eller skal benytte opstillede toilet- og badevogne i længere tid.

Adgang til afløbssystemet sker altid fra øverste etage hvor spuleslangen føres ned til renselem i gadeplan/kloak. Nordisk Afløbs Teknik A/S har speciale i afrensning af køkken- og toiletfaldstammer med en rensningsprocent på mere end 90%.

1. Information

Bestyrelsen og beboerne informeres omkring processen, så de er bedst muligt forberedt

2. Rengøring

Faldstammer og afløb renses grundigt med hedevand og mekaniske rens, så alle aflejringer fjernes.

3. TV inspektion

Der fortages inspektion af det rensede afløb med kamera

4. Coating af faldstamme og afløb

Coatingen fortages af en robot der sendes igennem afløbssystemer, der får en ny indvendig belægning

 

5. TV inspektion

Der fortages inspektion af det coatede afløb med kamera og der udføres kontrol

 

 

6. Aflevering og dokumentation

Ved aflevering modtager kunden dokumentation for udført arbejde. Herunder TV-inspektionerne, kontrolskemaer og 10 års produktgaranti